Forma inițială a grilei de punctaj a fost revizuită conform celor declarate de ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea. Astfel au fost eliminate criteriile care favorizau IMM-urile cu activitate în cadrul incubatoarelor de afaceri sau cu brevete de invenții ori mărci înregistrate.
Grila finală include criterii precum vechimea calității de asociat feminin, valoarea aportului propriu, profitul din exploatare obținut în anii anteriori, perioada menținerii locurilor de muncă create prin program, ponderea investițiilor în echipamente și vechimea calității de administrator feminin.
Sesiunea de înscrieri la programul Femeia Antreprenor 2024 ar trebui să se deschidă online în luna mai, finanțarea fiind de tip scale-up de data aceasta, ci nu startup, ca în edițiile anterioare.
Prin implementarea Programului în perioada 2024-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 4.000 de beneficiari, din care 1.000 în anul 2024.
Guvernul a pus în bugetul pe anul 2024 pentru programul femeia Antreprenor aproape 260 milioane de lei- credite de angajament, și 50 de milioane de lei- credite bugetare.
Din acest buget, firmele eligibile vor putea obține o Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.
Sursa: www.startupcafe.ro