Startup Nation 2024 va începe în iunie cu înscrieri la cursurile de antreprenoriat. Proiectele vor fi depuse în septembrie

Conform celor declarate de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, antreprenorii se vor înscrie în două etape.

Spre deosebire de primele 3 ediții ale schemei de finanțare, în cadrul Startup Nation 2024 mai întâi se înscriu în program direct persoane fizice, nu firme.

  1. În prima etapă, care va fi lansată cel mai probabil în luna mai 2024, persoanele fizice se vor înscrie la cursuri de formare antreprenorială.

„Prima etapă va fi lansată cel mai probabil în luna mai și reprezintă înscrierea persoanelor fizice care vor parcurge prima etapă, cea de formare antreprenorială. Ministerul va selecta furnizorii de formare acreditați, furnizori care vor putea fi selectați de către beneficiari din platforma informatica la momentul înscrierii. Un detaliu important este că vom solicita și acreditare on-line a acestor cursuri pentru a asigura accesul cetățenilor romani care trăiesc în diaspora și care vor să aplice la acest program pentru a se reîntoarce acasă” – a detaliat ministrul Economiei.

  1. Etapa a doua va avea loc probabil în septembrie 2024, cu depunerea planurilor de afaceri.

„După această primă etapă, persoanele fizice care au absolvit cursul de formare vor putea depune, probabil din septembrie, planurile de afaceri, pentru obținerea unei finanțări de 250.000 lei” – a mai explicat Oprea.

Reamintim că programul Startup Nation 2024 va fi finanțat cu 400 de milioane de euro, din cadrul programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027.

 

 

Sursa: https://www.startupcafe.ro/

Privacy Policy Settings