Lansare Start-up Nation, Microindustrializare, Comerț în a doua parte a lunii Iunie

În cadrul celei mai noi ediții a evenimentului vorbIMM despre, organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, s-a discutat despre micro-granturile pentru IMM-uri dar și despre lansarea programelor aferente Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Cu aceasta ocazie, ministrul Popescu a reamintit că în cadrul MEEMA există programele de microindustrializare, comerț și servicii, dar și Start-Up Nation, care încă nu au fost lansate, dar pe care plănuiesc să le deruleze „probabil din a doua parte a lunii iunie”.

Referitor la Start-Up Nation, ministrul Popescu a declarat: „Un program pe care vrem să îl rebranduim, să îl refacem și să fie orientat către antreprenoriat, către eficiența antreprenorială, tehnologie, digitalizare.

Ministrul a explicat motivele pentru care se dorește refacerea programului, astfel:

„După părerea mea, Start-Up Nation este în momentul de față un program social. Eu cred că Start-Up Nation trebuie să stimuleze antreprenorii care știu să facă business, care au eficiență antreprenorială, care folosesc ultimele tehnologii în dezvoltarea companiilor lor și care pot să aducă plus valoare. Nu cred că Start-Up Nation trebuie să ajute companiile care au număr mare de angajați să îi transfere pe companii noi și să folosească pentru aceasta banul statului. Nu cred că acesta este rolul Start-Up Nation și din păcate, o parte, nu vorbesc de tot, o parte din programele Start-Up Nation din 2018 au fost orientate către acest lucru, criteriul principal care putea să acorde acest grant fiind numărul mare de salariați pe care îi angaja/îi poate angaja o companie. Nu cred că acesta este scopul, iar repet, ce am spus noi că vrem să facem, este să îl schimbăm, să îl rebranduim, să îl ducem către eficiența antreprenorială și tehnologie nouă, modernă, digitalizare, în așa fel încât un antreprenor care dorește să își facă o afacere nouă să poată fi susținut și această afacere după perioada de implementare să poată să meargă mai departe, nu să se închidă după perioada de monitorizare, când evident, dacă ți-ai supradimensionat numărul de salariați nu vei mai putea să îi ții.”

Privacy Policy Settings