Ministrul Finanțelor anunță schema de ajutor de stat IMM PLUS

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că urmează să lanseze schema de ajutor de stat IMM PLUS, prin care firmele private românești vor putea avea acces la lichidități.

„Avem în acest moment pe circuitul de avizare un proiect de OUG care are în vedere instituirea schemei de ajutor de stat IMM PLUS şi componentele acesteia IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS, CONSTRUCT PLUS, INNOVATION PLUS și RURAL PLUS. Este o măsură prin care sprijinim accesul la lichidități a întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mari a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina, dar ne vom concentra și pe încurajarea şi stimularea UAT-urilor care realizează proiecte de investiții în sectorul construcțiilor”, a declarat ministrul.

De asemenea, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM a menționat că 14 programe noi dedicate IMM- urilor „urmează a fi lansate în perioada următoare, inclusiv patru noi produse propuse a fi implementate prin intermediul INVEST EU”, o facilitate de finanțare UE.

În perspectiva anului 2024, FNGCIMM a prezentat și cele paisprezece programe noi dedicate IMM- urilor, care urmează a fi lansate în perioada următoare, inclusiv patru noi produse propuse a fi implementate prin intermediul INVEST EU.

 

 

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

Privacy Policy Settings