Noutăți privind finanțările gestionate de Ministerul Antreprenoriatului: programele Comerț & Servicii și Microindustrializare se vor acorda sub forma de împrumuturi

În cadrul reuniunii de lucru dintre Ștefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și reprezentanții mai multor bănci din România au fost dezbătute propunerile de relansare a programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață („Comerț & Servicii”), precum și a celui multianual pentru microindustrializare („Microindustrializare”), în variante îmbunătățite, axate pe parteneriatul public-privat.

Noile ediții – pilot ale programelor ( „Comerț & Servicii” și „Microindustrializare” ) au drept obiectiv susținerea investițiilor și creșterea competitivității IMM-urilor din aceste sectoare, precum și încurajarea digitalizării și transformării verzi a acestora, respectiv promovarea producției interne și a conceptului „Fabricat în România”.

Procedurile de implementare ale celor două programe se află în curs de definitivare la nivelul instituției de resort, urmând ca până la începutul lunii august să fie făcute publice, spre consultare și dezbatere. Bugetul alocat programului „Comerț & Servicii”, pentru anul în curs, este de 74,5 milioane de lei, în timp ce programul „Microindustrializare” beneficiază de 85 de milioane de lei.

Mecanismele de finanțare vizează acordarea de credite pentru o serie de investiții eligibile (achiziționarea de echipamente, tehnologii sau sisteme destinate eficientizării energetice).

 

Sursa: MEAT

Privacy Policy Settings