Se lansează submăsurile 6.2. și 6.4. din cadrul PNDR!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în data de 14 octombrie 2021, ghidurile finale pentru submăsurile 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale, respectiv 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Perioada de depunere pentru cele două apeluri este:

submăsura 6.2: 29 Octombrie 2021 – 31 Ianuarie 2022;

submăsura 6.4: 02 Noiembrie 2021 – 01 Februarie 2022.

 

sM 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale

 

Sprijinul public nerambursabil este de 50.000 de euro/ proiect, cu excepția activităţilor de producţie pentru care valoarea sprijinului este de 70.000 euro/ proiect. Nu este necesară cofinanțare din partea beneficiarului.

 

Solicitanţii eligibili prin această submăsură sunt:

– Fermieri sau membrii unei gospodării agricole care îşi diversifică activitatea prin înfiinţarea unei activităţi neagricole pentru prima dată în spaţiul rural (autorizaţi cu statut minim de PFA);

– Micro-întreprinderi şi întreprinderi mici existente din spaţiul rural, care îşi propun activităţi neagricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării pentru sprijin;

– Micro-întreprinderi şi întreprinderi mici noi, înfiinţate în anul depunerii aplicaţiei de finanţare sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali consecutivi, care nu au desfăşurat activităţi până în momentul depunerii acesteia (start-ups).

 

sM 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole

Sprijinul public va reprezenta 90% sau 70% din totalul cheltuielilor eligibile. Valoarea cheltuielilor eligibile nerambursabile va fi de maxim 200.000 euro.

 

Solicitanţii eligibili prin această submăsură sunt:

– Micro-întreprinderi şi întreprinderi neagricole mici existente şi nou-înfiinţate (start-ups) din spaţiul rural;

– Fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizaţi cu statut minim pe PFA) care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole în zona rurală în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro-întreprinderi şi întreprinderi mici, cu excepţia persoanelor fizice neautorizate.

 

 

Sursa: AFIR

Privacy Policy Settings